De nieuwste GoPro Hero 9 heeft aardig wat punten verbeterd ten opzicht van zijn voorganger, wat U allemaal met een GoPro kunt doen leest U in een ander artikel. Zo heeft het een nieuw display aan de voorkant van de camera zodat het selfie perspectief altijd gemakkelijk in beeld te krijgen is. De camera kan in wel 5K filmen, inclusief de mogelijkheid om frame grabs te nemen tijdens het filmen met wel 14,7MP. En als U normaal foto’s wilt maken met de GoPro Hero 9, dan kan dat ook met wel 20MP! Verder beschikt de camera over nog een aantal verschillende opname modus. Met name Slo-mo van wel 240FPS, Time-lapse met de mogelijkheid om tijdens het opnemen over te gaan naar normaal filmen. Buiten deze wat verbeterde modus hebben ze ook twee gloednieuwe toegevoegd. De scheduled en duration capture modus spreken aardig voor zich. Toch even voor de goede orde; met de scheduled modus stelt U in wanneer U wilt dat de GoPro een foto maakt, of begint met een opname. De duration capture laat U instellen hoe lang de camera moet filmen. Handig als U bijvoorbeeld een reis wilt opnemen, maar dit niet per se in time-lapse wilt doen.

Veel nieuwe eigenschappen en dus ook mogelijkheden met de GoPro Hero 9 wanneer U op vakantie gaat. Van rekening houden met opslagruimte tot handige accessoires voor de GoPro, bespreken wij in dit artikel alles waar U rekening mee moet houden wanneer U op vakantie gaat met Uw GoPro.

GoPro Hero 9 – Een geschikte geheugenkaart

De SanDisk Extreme 128GB kaart met adapter.

Er zijn een aantal dingen waar U rekening mee moet houden met het uitzoeken van een geschikte geheugenkaart voor de GoPro Hero 9. Ten eerste natuurlijk de compatibiliteit; de GoPro vereist een micro SD type geheugenkaart. Verder moet U onthouden dat in 5K filmen, en de mogelijkheid om foto’s van 20MP in RAW te schieten, heel veel ruimte innemen van Uw geheugenkaart. Daarnaast is het ook essentieel dat als U in 5K wilt filmen en 20MP wilt fotograferen dat de geheugenkaart over voldoende schrijfsnelheid beschikt.

Kortom, U heeft een micro SD kaart nodig, met een redelijk grote capaciteit, en een voldoende schrijfsnelheid om in 5K te kunnen filmen. Gezien deze criteria is wat ons betreft de SanDisk Extreme 128GB de meest geschikte kaart. De extreme series van SanDisk Micro SD beschikt, vanaf de 128GB+ over wel 90MB/s schrijfsnelheid. Ruimschoots voldoende om in 5K te filmen. Neemt U er een van een kleinere capaciteit dan beschikt deze over mar 60MB/s; in principe geschikt voor 5K, maar zit tegen de ondergrens van de criteria aan.

U kunt er ook voor kiezen om een andere capaciteit te kiezen voor Uw micro SD kaart. In de tabel hieronder staat per capaciteit (32GB, 64GB, 128GB en 256GB) weergegeven hoeveel foto’s U kunt maken en hoelang U kunt filmen. De maximale capaciteit dat een GoPro Hero 9 aan kan is 256GB.

Aantal foto’s / beschikbare opnametijd per resolutie:

FotoVideo
Capaciteit 16 Mpx
(4.8 MB)
21 Mpx 
(6.3 MB) 
Full HD
(1080×1920)
4K Ultra HD 
(3840×2160) 
32 GB5.7004.200 2 h 20 min1 h 30 min 
64 GB11.5008.500 4 h 40 min3 h 00 min 
128 GB23.00017.000 9 h 20 min6 h 00 min 
256 GB46.00034.00018 h 40 min12 h 00 min

Dit gezegd hebbende, is het ook mogelijk om een SanDisk Extreme Pro serie Micro SD kaart van 64GB aan te schaffen indien U denkt niet te veel capaciteit nodig te gaan hebben. Deze beschikt namelijk ook over een schrijfsnelheid van 90MB/s, en is iets voordeliger dan de Extreme 128GB!

GoPro Hero 9 – Handige Accessoires voor de GoPro Hero 9

De GoPro Hero 9 Black met allerlei accessoires zoals een extra baterij, een Micro Sd kaart en een opberg doosje.

Wanneer U op vakantie gaat is het ook vooral handig om de volgende accessoires op zak te hebben om het meeste uit Uw GoPro Hero 9 te halen:

  • Extra batterijen + Oplader – Zo zal U altijd paraat kunnen staan met Uw GoPro zodat U geen video- of fotomoment mist!
  • De 2-in-1 grip en tripod van GoPro – Deze accessoire van GoPro is een verleng arm en tripod in een. Zo kunt U ook Uw verschillende opnamen modus zoals timelapse benuttigen, en altijd handig om een verleng arm te hebben om ervoor te zorgen dat Uw beeld stabiel en dus scherp is.
  • Reserve Micro SD kaart – Als laatste geven wij U mee dat het altijd een goed idee is om een back-up te hebben. Niet alleen wat betreft Uw batterijen maar ook Uw Micro SD kaart.