Er zijn veel mooie camera’s op de markt. Steeds weer verbetert de beeldkwaliteit. Dit kan zijn door het aantal pixels of de framerate te verhogen. Maar hoe groot de kijkhoek van deze camera’s ook is, je ziet altijd toch dat het een foto of video is omdat je niet alles om je heen tegelijkertijd kunt opnemen en naar de micro SD kaart kunt wegschrijven. Nu heeft Insta360 daar wat op gevonden: de Insta360 One X2! Deze camera filmt 360° om je heen. Achteraf bepaal je welke beelden je in de eindopname wilt verwerken. De belangrijkste specificaties van deze actioncam zijn als volgt:

Type camera360° actioncam
Ondersteunende videoresolutie2880×2160 (3K), 3840×2160 (4K) en 5760×2880
Framerate bij hoogste resolutie25 fps
Maximale framerate100 fps
Cameraresolutie18MP
VerbindingenWi-Fi 5, Bluetooth 4.2
Externe opslagMicro SD, micro SDHC, micro SDXC tot 1TB

Wereld van verschil voor vloggers met micro SD kaart

Met de Insta360 One X2 actioncam kun je 360 graden fotograferen en filmen. Zo kunnen de mooiste beelden worden opgeslagen op jouw micro SD kaart!

Voor vloggers en andere content creators is dit een technologische doorbraak. Als je vlogger bent herken je het waarschijnlijk wel. Je zit in de auto en bent wat aan het opnemen. Je hebt een turbulent leven en er gebeurt altijd van alles om je heen. Maar je zit achter het stuur. Hoe pak je dit aan? Met de Insta360 neem je alles tegelijk op en schrijf je dit naar je micro SD kaart! Je kunt achteraf bepalen welke delen je in beeld wilt hebben en aangezien er in 360° gefilmd is kun je alles om je heen laten zien. Met een klik in de app kun je ook meerdere shots van hetzelfde moment in je eindopname verwerken.

Tijdens de vakantievlogs krijg je ook de prachtigste beelden. Ga je bijvoorbeeld duiken, dan kun je gebruik maken van AquaVision 2.0. Dit zorgt ervoor dat alle kleuren perfect zijn uitgebalanceerd voor een nog mooiere onderwaterwereld. Je doet zo’n duikexcursie maar één keer, dus zorg dat je een goede micro SD kaart gebruikt! Ook kun je deze camera een drone laten nadoen met first-person view. Klik in de app aan op welke plek je de camera wilt overpakken. De software regelt de rest. Het zal op deze manier dus lijken alsof je ergens doorheen vliegt terwijl je eigenlijk gewoon van camera bent gewisseld.

Vertraag de wereld om je heen

Met de Insta360 One X2 actioncam kun je ook slow-motion beelden maken. Al deze beelden worden automatisch opgeslagen op jouw micro SD kaart.

Wil je de mooiste slow-motion beelden schieten of juist een razendsnelle time lapse creëren? Dan zit je ook goed bij de Insta360 One X2. Deze actioncam kan opnemen in 100fps slow motion. Deze actioncam kan de horizon automatisch op hetzelfde niveau houden. Met deze functie kun je mooie momenten eeuwig laten duren. Wil je het nog langer laten duren? Gebruik dan de bevriesoptie. Hier mee kun je vrij de snelheid bepalen. Ook kun je gebruik maken van de hyperlapse functie. Deze zorgt dat alle content juist razendsnel achter elkaar afspeelt en je binnen enkele seconden de hele stad door bent gereisd.

Welke micro SD kaart past het best bij de Insta360

Voor de Insta360 One X2 actioncam is een geheugenkaart noodzakelijk. Er wordt de micro SD kaart van SanDisk, type Extreme Pro, aangeraden.

Insta360 raadt aan om minimaal een V30 geheugenkaart in de UHS-I klasse aan te schaffen. Dit is om te voorkomen dat beelden beschadigd raken. Er zijn twee soorten geheugenkaarten als werkend getest. De beste kaart is de SanDisk Extreme Pro micro SD. Dit is de variant met de hogere schrijfsnelheid en is hierdoor ook iets duurder. Ook de SanDisk Extreme micro SD kaart komt zeer succesvol uit de test. Deze geheugenkaart is iets minder snel, maar kan zeker nog 4K filmkwaliteit aan. De maximale capaciteit van de geheugenkaart ligt op 1 TB. Ook wordt het aangeraden om regelmatig een back up te maken van alle bestanden en vervolgens de micro SD kaart te formatteren.