Je kent het wel. Die collega die altijd op vakantie gaat, gaat weer drie weken op vakantie gaat en overal ter wereld alleen maar bier gaat drinken. Jij zit in de tussentijd alleen maar te werken en zal ook meer moeten werken, omdat je ook het werk van je collega moet overnemen. Het lijkt soms dat die collega weinig doet en misschien is dit ook wel zo, maar nu jij het zelf moet doen, lijkt het toch wel veel te zijn. Natuurlijk kun je samen goed werken met je andere collega’s maar toch is het handig om goed voorbereid deze periode in te gaan. Hoe overleef je deze drie weken en hoe zorg je ervoor dat je collega hier niks van merkt als zijn vakantie voorbij is?

Vakantie micro SD kaart – Begin op tijd

Een wekker gaat vroeg doordat een collega op vakantie is

Het klinkt misschien cliché, maar het is belangrijk om eerder te beginnen. Denk er niet over na dat je collega uitslaapt om vervolgens naar het strand te gaan en zet je wekker eerder. Zo heb je meer tijd om je werk op tijd af te krijgen en ook het werk van je collega over te nemen. Zorg dat je dit met je collega’s afstemt, zodat je niet eerder begint, terwijl de rest op de normale tijd begint. Ook is het belangrijk om je tijd goed te verdelen en niet eerst nog een half uur koffie te drinken voor je daadwerkelijk begint. Zorg dat je dit goed doet en je dagen zijn zo voorbij en je hoeft niet aan je collega te denken doordat er taken blijven liggen!

Vakantie micro SD kaart – Zet muziek op

Vrouw kan beter werken met muziek nu haar collega op vakantie is

Door goede muziek op te zetten, kun je je beter concentreren en zal je beter je werk doen. Je kunt natuurlijk een playlist of de radio opzetten, maar je kan de muziek ook op een micro SD kaart zetten, zodat je de beste muziek zelf uit kunt zoeken. Of je nou van Bruce Springsteen, Ed Sheeran of Franse chansons houdt, je kunt met je collega de ideale playlist samenstellen, zodat je je werk een stuk beter kunt doen, ook al is het zo veel. Denk hierbij niet teveel na over het feit dat je collega in het buitenland aan het stappen is en misschien wel dezelfde muziek hoort, maar focus je op je werk en zorg dat je alles op tijd af krijgt!

Vakantie micro SD kaart – Verdeel het werk

Natuurlijk is een goede taakverdeling belangrijk. Misschien heb je deze al, maar als mensen op vakantie gaan, zul je ook de taken van je collega moeten verdelen. Zorg dat je de taken zo verdeelt dat iedereen krijgt wat hij het best kan, maar zorg er ook voor dat mensen niet te veel krijgen. Op momenten als deze heb je je collega’s het hardst nodig en is het belangrijk dat iedereen in zijn kracht gebruikt wordt. Alleen op deze manier kun je de collega die op vakantie is vergeten en volledig je werk doen.

Conclusie

Het is erg vervelend als andere mensen op vakantie gaan terwijl jij moet werken, maar je kunt het niet altijd mee hebben. Om die reden kun je maar het best met de situatie om gaan door er het beste van te maken. Zorg dat je extra vroeg begint zodat je meer tijd hebt om al je extra taken te volbrengen. Zet goede muziek aan zodat je ook kunt ontspannen op Shape of You of Zoutelande, zodat je je beter kunt concentreren. Vervolgens het handig om alle taken zo goed mogelijk te verdelen, zodat iedereen zo goed mogelijk kan werken.